On ollut ilo nähdä kuinka Tuire Kaimiosta on tullut nopeasti yhteistyökykyinen ja aikaansaava alue- ja kaupunginvaltuutettu. Hän on huippuasiantuntija eläin- ja luontokysymyksissä ja on osoittanut samanlaista asiantuntevaa ja laaja-alaista paneutumista kaikissa poliittisissa tehtävissä.

Voin lämpimästi suositella Tuikun äänestämistä. Hänestä tulisi erinomainen kansanedustaja.

Tuikku on The “Tuire Kaimio: Pennun kasvatus” sekä monien muiden eläinasioiden ykkösasiantuntija Suomessa. Hän on kouluttanut eläimiä muurahaisista elefantteihin, käytännössä kaikki tv:ssä ja elokuvissa nähtävät eläimet ovat Tuikun työryhmän kouluttamia.

Tuikku on tutkijan ja tietokirjailijan asenteella tarkka asioihin paneutuja. Hänelle ei mene läpi leväperäiset esittelyt, hän kysyy ja selvittää perusteellisesti, kunnes villakoiran ydin paljastuu. Hän on älyttömän ahkera ja tosissaan politiikassa. Hän on myös valtavan osaava ja maltillinen poliitikko. Hän on niin kertakaikkisen ystävällinen ja hienovarainen, että muut, myös muista puolueista, ostavat hänen näkemyksiään ja ratkaisujaan ihan huomaamattaan.

Tuikku ei ole vain eläin- ja luontoehdokas. Yrittäjänä hän tuntee yrittäjien elämän. Elokuvatyöntekijänä hän tuntee luovien alojen ahdingon. Opettajana hän tietää koulutuksen tarpeet. Vapaaehtoisena pelastuspalvelussa hän on perehtynyt mm. ensihuoltoon ja kriisienhallintaan. Hän on monen asian osaaja.

Tuikku on työssään oppinut tuntemaan koko Uudenmaan maakunnan ja Espoosta itäänpäin hän lienee potentiaalisin vihreä läpimenijä eduskuntavaaleissa. Sillä viimeksi hän sai yli 3000 ääntä ja jäi himpun verran rannalle. Äänestämmekö Tuire Kaimion tällä kertaa läpi?

Mietitkö kuka Vantaan kuntavaaliehdokkaista olisi paras mahdollinen? Joka olisi ympäristön, eläinten, lasten, vanhusten, tasa-arvoisen ja rasismista vapaan Suomen ja meidän kaikkien hyvinvoinnin puolesta puhuja?

Älykäs, keskusteleva, joka perustaa aina näkemyksensä faktaan - ei fiktioon tai uskomuksiin.

Todella aikaansaava, koska osaa keskittyä täysillä kulloinkin käsiteltävään asiaan. Sovitteleva, muut huomioiva ja kaikkien näkökulmia kuunteleva. Osaa niin päämäärätietoisesti, ystävällisesti ja rauhallisesti puolustaa heikoimpien asiaa, että se kaikkein änkyrinkin ymmärtää.

TADAAA - HÄN ON TÄSSÄ! Parempaa ehdokasta on kyllä vaikea löytää.

“Tuikku selvittää käsillä olevat asiat perin pohjin, kuuntelee kaikkia osapuolia ja parhaita asiantuntijoita. Hänellä on taito kiteyttää olennainen aktiiviseksi toiminnaksi ja saada aikaan konkreettisia tuloksia myös vaikeissa ja monimutkaisissa kysymyksissä.

Tuikun tapa toimia ihmisten kanssa on hänen suurin vahvuutensa vaaleissa. Hän osaa tehdä yhteistyötä kaikkien osapuolten kanssa vaikeissakin kysymyksissä, esittää monimutkaiset faktat ymmärrettävästi ja avata teoreettisia kysymyksiä niin, että ne hahmottuvat käytännön ratkaisuina ja toimina. Hän saa ihmiset toimimaan yhdessä ja kokemaan toimintansa merkittäväksi.”

“I support Tuikku’s application for Parliament. She has an admirable vision for making the world kinder place through her work with animals. Tuikku’s motivations come from both her good heart and her unswerving belief in scientific principles. As a global society, and now with almost 8 billion humans on the planet with an increasing consumption of limited resources, we are heading toward desperate times ecologically and climatically and all countries need to take action. I would like to see my grandchildren inherit a habitable, sustainable and optimistic world and It is time that all leaders need to heed a voice for sustainability, and I believe Tuikku can make a valuable contribution in that regard.”

“Tuikku on hyvä valinta eläinten ja ympäristön, vähän myös yrittäjien puolesta. Mun insinööriluonteeseen iskee Tuikun tapa selvittää asioita ensin ja tehdä sitten vasta päätöksiä. Olen tähän tapaan päässyt tutustumaan useammassa yhteistyöprojektissa Tuikun kanssa, ja tiedän, ettei se ole pelkkää sanahelinää.

Tuikun ehdoton vahvuus on diplomaattisuus, ja keskusteluun kykeneminen hyvin erilaisten ja eri näkökulmista tulevien ihmisten kanssa. Hän jotenkin kummallisesti kykenee tekemään sen niin, että ei joudu tinkimään omista periaatteistaan, ja keskusteluyhteys pysyy auki. Tämän ajattelen olevan tärkeä ominaisuus poliitikolle.”

“Tuikku on roolimalli. Hän on ensin tehnyt huikean uran eläintenkoulutusalan pioneerina. Vasta nyt, kun kokemusta ja perspektiiviä elämään on kertynyt, hän on päättänyt hyödyntää sitä aktivoitumalla poliittisesti. Elämänkokemus antaa hänen toimintaansa yhtä aikaa viileää rauhallisuutta ja lempeää inhimillisyyttä. En sano että politiikka on eläintarha, mutta Tuikun taidoista on epäilemättä suurta hyötyä tässä toiminnassa.”

“Olen tuntenut Tuikun lähes 20 vuotta. Hän on avarakatseinen, tarkkaan kaikki puolet analysoiva, kuuntelu- ja keskustelutaitoinen, toiset huomioonottava, perustaa mielipiteensä tutkittuun tietoon, silti kuitenkin käytännönläheinen, perusteellinen, hätiköimätön ja äärimmäisen viisas ja älykäs. Kaikkensa asialleen antava, itsensä likoon laittava.”

Koen että Tuire Kaimion työn vaikutus hevosalan koulutukseen ja hevosalaan sekä hevosten hyvinvointiin on ollut erittäin merkittävä.

Alan osaaminen, ja niin sanottu hevosmiestaito on perinteisesti ollut kirjoittamatonta, ns. hiljaista tietoa, jota on opittu perimätietona tai pitkän kaavan mukaan mentoroimalla. Näkemykseni mukaan Tuire Kaimio on Hevosen Kanssa – kirjan (2004) sekä lukuisten koulutustilaisuuksien kautta tuonut Suomeen ja kaikkien saataville selkeää materiaalia hevosen lajityypillisistä tarpeista ja käyttäytymisestä sekä näihin perustuvista koulutusmenetelmistä.

Tietoisuus tutkittuun tietoon perustuvasta käsittelystä ja elinolosuhteista on pikkuhiljaa kasvanut, ja sen vaikutus hevosten hyvinvointiin ja oppimisen tehokkuuteen on huomattu. Tuire Kaimion hyvin perustellut opit ovat toimineet erinomaisesti hevosalan oppilaitoksessa, ja tuoneet koulutukseen selkeyttä ja parempaa ymmärrystä hevosesta.

Vuonna 2018 otettiin käyttöön uudistetut hevostalouden ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon perusteet. Uudistuksessa näkyy selvästi Kaimion vaikutukset; ammattitaitovaatimuksiin on lisätty mm. lajiominaisen käyttäytymisen tuntemista ja oppimisen periaatteiden ymmärtämistä.

Hevostalousyrittäjien viesti ammatilliselle koulutukselle on ollut, että näitä oppeja toivotaan koulutukseen lisää, ja kirjoitetaan auki myös hevostalouden perustutkinnon ammattitaitovaatimuksiin.

© Tuire Kaimio 

Kuvat:
© Minna Tallberg