Perussuomalaisen Juha Järän kanssa huomasimme kantavamme yhteistä huolta kulttuurialan ammattilaisten ja harrastajienkin esiintymismahdollisuuksista. Korona-aika on paitsi kurittanut alaa, myös osoittanut kuinka oleellisen tärkeä osa kulttuuri (ja liikunta!) ovat kuntalaistenkin hyvinvoinnille.

Vaikka emopuolueidemme (ja todennäköisesti myös meidän) mielipiteemme eroavat ratkaisevasti toisistaan monissa oleellisissa kysymyksissä, se ei silti tarkoita etteikö esimerkiksi kaupunkikulttuuriin liittyvissä asioissa voisi löytyä paljonkin asioita, joista voimme olla samaa mieltä ja joita myös kannattaa edistää.

Toisten ideoiden periaatteellinen kartteleminen ja keskusteluyhteyden välttämäminen on ehkä tyhmintä, mitä voi tehdä. Silloin ei etene moni sellainenkaan asia, joka ei oikeastaan edes ole mitenkään puoluepoliittisesti värittynyt.

Joten teimme taustatöitä ja toimme eiliseen kaupunginvaltuustoon yhteisen aloitteemme kiinteän esiintymislavan saamisesta Itä-Vantaalle (ja länteenkin). Aloitetta kannatti peräti 29 valtuutettua, mikä on paljon ja osoittaa samalla, että kulttuuri todella yhdistää ihmisiä taustasta ja aatesuunnasta huolimatta. Niinhän se tekee, koko ihmiskunnankin mittakaavassa.

Kaupunkikulttuurilautakuntaryhmämme muusikkojäsenille Pekka Rautiolle ja Ilari Hämäläiselle erityiskiitos lavan toteuttamiseen liittyvistä näkökulmista, ajatuksistanne oli paljon iloa aloitteen muotoilemisessa!

Tässä vielä lopuksi aloitteemme (joka nyt siis lähti valmisteluun) kokonaisuudessaan. Jos lukiessasi tai muutenkin tulee mieleesi ajatuksia siitä, mitä lavan valmistelussa pitäisi ottaa huomioon tai miten muuten kaupunki voisi tukea kulttuurialaa, lähetä viesti tai kirjoita kommentti!

© Tuire Kaimio 

Kuvat:
© Minna Tallberg